4 Şubat 2016 Perşembe

Firik

Kısaca yeşil buğday denilen bir tahıl türüymüş.
Ayrıca bulgura eşdeğer faydaları da varmış.
 
Bazen değişik tatlar denemeye ihtiyacım olduğunu hissediyorum.
Girişimde de bulunuyorum.
Fakat yine bazen ne yazık ki sonuç alamıyorum.
Firik pilavı da denemek istediğim bir tattı.
 
2 kişilik ölçülere göre,
 
Biraz zeytinyağına, küçük bir soğan doğrayıp kavurdum.
Ardından 3 tane yeşil biberi doğrayarak kavurmaya devam ettim.
Yarım su bardağı doğranmış domates ilave ettikten sonra,
Yarım su bardağı firik,
Yarım su bardağı bulguru karıştırdım.
 
 
Yapım aşamasında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ^.^ (burası özgüven patlamasının yaşandığı nokta, sanarsın mutfakta on numarayım:))
Eşimle birlikte sadece şuna kanaat getirdik.
Damak tadımıza hiç uymuyor.
Güzel evet ama piştikten sonra değişik kendine has bir kokuya sahip oluyor.
 

Esasında çok hevesle yapmaya başlamıştım ama firik maceramız böylelikle burada sona erdi :)

4 yorum:

  1. Benim de merak ettigim bir tatti ama sanirim denemiycem :) kendine has kokusu dedigin an benim icin firik pilavi bitmistir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yapan, severek yiyen çoktur belki ama ben pek beceremedim ^^
      Belki o yüzden de sevmemiş olabilir.
      Güzel yapan bir yerde yinede denemek lazım :)

      Sil
  2. bi deee siyah pirinç pilavı deneseneeeee var marketlerdeee :) nefis vallaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir gün denk gelirse muhakkak denerim :)

      Sil

Gönlünden geldiği gibi!

Kalbimin kırılan yerlerinden onarılmak isterdim.  İzi silinsin, yaralarım görünmesin. Hafızam yerinde dursun ama beynimin içi sussun isterdi...