Fakat bir türlü bol köpüklü Türk kahvesi yapamıyorum.
Kısık ateşte pişirdim
Hep taze çekilmiş Türk kahvesi kullandım
Karıştırarak veya hiç karıştırmayarak
Köpürsün diye şekerli yaptım şekersiz isteyene de
Olmadı.
Bakır cezve, çelik cezve fayda vermedi.
Kahvem bir türlü köpürmedi de köpürmedi
Ben de pes ettim artık.
Küstüm.
Tüm köpüklü kahvelere!
Köpüklü kahve pişirebilen ve sırrını benimle paylaşmayanlara!
Bir de anneme..
Hala direnip eve kahve pişirme makinesi almadığı için küstüm ^.^
Zira görüldüğü gibi, olmayınca olmuyor :)
fincanlar,bardaklar şahane,afiyet olsun canım :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, beraber olsun ^.^
Silkahve tarifi : bir fincan için;bit tatlı kaşığı silme şeker,iki tatlı kaşığı tepeleme kahve.(malzemeden kaçmazsan çok lezzetli ve köpüklü olur :) ).hepsini cezveye koy ve hiç karıştırma,en küçük ocakta en kısık ateşte pişir.kahve piştikçe şekerle birlikte karışıp dibe çökecektir. ;) ayrıca en bollusundan köpük garantili :) afiyet olsuuuun.yazan: bayan kahve tiryakisi :))
YanıtlaSilBayan kahve tiryakisi, sevgimi katıyorum yine olmuyor ^.^
SilEn küçük ocakta en kısık ateşte pişirmeyi her zaman uygularım, eğer iki kişiysek diğeri mutlaka içerden bağırır -kahve yemenden mi geliyor diye :))
o zaman zorlama boş ver :)) istemeye falan gelirlerse bir bilene yaptır kahveleri ;) :)))
Silhehehhehe :)))
Silo zamana kadar öğrenirim heralde daha önümde uzuuun yıllar var görünüyor :)
:))))
YanıtlaSilhahayyttt al benden de o kadar jasmine :)
ama artık bi tanesini köpüklü yapabiliyorum. tadı ise .. ı ıhh olmuyor :D
seninkilerin gene tadı yerindedir :)))
Seyhanıımm yalnız değilmişiz bizim gibi bir sürü köpüklü Türk kahvesi maduru varmış ^.^
SilGenel de köpürsün diye şekerli oluyor kahvelerim, ya da çok şekersiz, ortası yok gerçi tadı nasıl olursa olsun köpüksüz oluyor :))
Afiyet olsun;)Kahve kaynamaya yakın ,üzerinde biriken köpüğü fincanlara kaşıkla aktarıyorsun değil mi?
YanıtlaSilTeşekkür ederim, beraber olsun bence ^.^
SilÇok istiyorum aktarmak ama o kadar çok köpürmüyor maalesef..
Yaseminim canım benim :) Ben paylaşayım sana bol köpüklü kahvenin sırrını :)
YanıtlaSilBol köpüklü kahvenin ilk ve en önemli püf noktası soğuk su kullanılması. Ne kadar soğuk o kadar iyi :)
Önce suyu ekliyorsun sonra kahveyi ve sonra şekeri. Ateşe koyuyorsun, kısık ateşte ivil ivil pişerken üst tabaka katmanlaştıkça cezvelere taksim ediyorsun köpüğünü. Diğer en önemli püf noktası ise, kahvenin kesinlikle kaynamaması gerektiği. Yani fokurdayıp alt üst karışmadan, cezvedeki kahve seviyesi yükselirken taşmadan kapamak.
Bir de böyle dene kuzum, köpüklü olursa yine bir post beklerim senden :)
Yaa harikasınız!
SilBence sıradaki kahveyi birlikte içelim :)
Akşam ilk işim uygulamak olacak olmaz demiyorum, belki benim de kahvem köpüklü olur.
Çok teşekkür ederim canım benimm :)
Rica ederim canım benim :) İnşallah karşılıklı içmek de nasip olsun :))
Silal benden de o kadar :( kıskanıyorum köpüklü kahve yapanlarıı :((
YanıtlaSilKöpüklü kahve pişiremeyengiller olarak hepsine küsebiliriz :)
Sil:):) bende hiç köpüklü yapamayangillerden olarak çareyi kahve makinasında buldum. Ucuz ama baya köpüklü yapıyo kuşum :D
YanıtlaSilVe fakat yenilerde öğrendim sayılır yapmayı. Kahveyi bol koyarsan köpürüyor hakkaten, sır kahveyi çok koymakta. Yok karıştırma yok oturma yok kalkma mesele değil nerdeyse amuda kalkıp kahve yaptım genede köpürmedi ama ne zaman dayadım kahveyi baya köpürdü :D Bir de öyle dene .) Amaannn tadı olsunda napalım köpüküz olsun diğmi ama
Ayy ne güzellll, gelirim ki o zaman kahve makinan hayırlı olsuna, hem de kahveni içmeye Mel hanımm hasret kaldık köpüklü Türk kahvesine ^.^
SilTadı olsun da ama köpüğü de olsun melikeemm :) hakikaten her yolu denedim ama o kahveyi bol koymayı hiç denemedim, ölçümden şaşmamıştım. Bir de öyle deneyeyim :)