Geçen hafta Tavsiye Evi'nden çok keyifli bir paket ulaştı elime.
Bu vesileyle Teremyağ'ın Gurme lezzeti ile tanışmış olduk.
Bizimkilerden tam not!
Cidden,
Hatta ertesi güne kalmadı
Marifet bende mi yoksa teremyağ da mı bilemedim ^.^
Tarif internette ki tariflerle aynı mı bilmiyorum. Ben yıllar yıllar önce yazılmış olan tariften faydalanıyorum.
O yüzden hemen tarife geçiyorum efendim,
*125 gr teremyağ gurme (daha önce margarin kullanıyordum), 1 su bardağı un, yarım su bardağı buğday nişastası,
1,5 su bardağı şeker, bir paket vanilya, 1 lt. süt.
* Yağ eritilip un ile kavrulur. Ocağın altı kapatılıp hafif soğumaya bırakılır. Buğday nişastası ve şeker ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Tekrar soğumaya bırakılır. Süt ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Vanilya eklenerek mikserle çırpılır. Hindistan ceviz serptiğimiz fırın tepsisine eşit miktarda dökülerek soğumaya bırakılır.
Sütlü tatlıyı seven biri için oldukça pratik geliyor. Biraz da tembel işi tabi :)
Madem bu kadar sık yapıyorum o fotoğraftakiler neden eğri büğrü ? Açıklayayım.
Yaptıktan iki saat sonra sardığım için.
Sabahı beklemediğimden birazcık böyle oldu.
Ben ettim, siz etmeyin ama mutlaka deneyin :)
Ayrıca Tavsiye Evi'ne çok teşekkürler :)
tabak da şahane sunum da *.*
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum efendim :))
Silo sarma noktasında beni kaybettin. sarmakla uğraşmasam olmaz mı :)
YanıtlaSillokum olmaz o zmn değil mi?
tamam tamam :)
Ah bozulmayacağını bilsem size sarar sarar gönderirdim canım kontes ^.^
Siloff nefis görünüyor.çok severim.afiyetler olsun :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim beraber olsunnn :)
Silellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim ^^
SilEllerinize Sağlık:) Teremyağ Gurme Kaymaklı her yemeğe lezzet veriyor kesinlikle!
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilKesinlikle katılıyorumm :))