Sizin evde karnıbahar nasıl pişer?
Bizim evde karnıbahar karnıbahar olalı böyle eziyet görmemiştir de, o yüzden soruyorum :)
Annem hep bizi düşünür.
Güzel elleri ile güzel yemekler yapar.
Yemeğin lezzetinden alırız sevgisini..
Ama karnıbahara, bilimum sebzegillere yaptığı eziyete hep çok üzülürüm.
*Karnıbahar hummalı bir şekilde parçalara ayrılarak yıkanır.
*Sonra kaynayan tuzlu suda haşlanır?
*Yemek yapmaya hazırdır artık.
*Ocakta onu bekleyen tencerenin içinde yerini alır.
*Sebzedir ama uzun sürer pişmesi..
Karnıbahar için korku benim için dram sahnesidir o anlar.
Yorulma annem, etme, eyleme biz onları tuzlar yeriz diyorum...
Olmaz diyor.
Öyle daha mutlu oluyor.
Kurtardığım karnıbaharları yoğurtla yedim.
Güzeldi.
Böyle çok daha güzeldi gerçekten :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kalbimin kırılan yerlerinden onarılmak isterdim. İzi silinsin, yaralarım görünmesin. Hafızam yerinde dursun ama beynimin içi sussun isterdi...
-
Selamlar Herkese.. Bloglar arası çekilişler yaygınken twitter, facebook'ta katılmış oldu bu furyaya. Hediye almak da vermek de çok gü...
-
Ankara'nın Ulus semtini ne kadar sevdiğimi daha önceden söylemiştim :) Ulus'taki hâlin çıkışının tam karşısında Suluhan Çarşıs...
-
Bayram öncesi güzel bir haberle geldim dostlar! Aslında güzel bir davet diyebiliriz... Burada Ney'hane den bahsetmiştim, ney'de k...
afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilCanım benim sebzelere gösterdiğin merhamete hayran kaldım ama en çok da yazının etiketlerine hayran kaldım ve de çok güldüm :D Allah da seni güldürsün arkadaşım :))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederimm canımm sanırım en çok sebzelere merhamet etmeli onlar vücudumuzun direncine katkı sağlayan en hayırlı maddeler :)
SilBana yepyeni bir bakış açısı kazandırdın Yaseminim :) Şimdi ben o fokur fokur kaynayan suya nasıl atıcam bu akşam karnıbaharlarımı, brokolilerimi... :)
SilAtmadın inşallah :))
Silsen bir de kütür kütür çiğken yemeyi dene :) biz kızımla öyle daha çok seviyoruz :)
YanıtlaSilAh ben o halini de çok seviyorum.
SilMiss gibi oluyor :))
Boşa yemek oluyor o karnıbahar çiğken daha güzel ^.^
karnıbahar en sevdiğim sebzelerden.her türlü eziyet etmesini ay pardon her türlü yemeğini severi m:D
YanıtlaSilAdı da çok güzel bu sebzenin değil mi nabrut :))
SilÇiğ, haşlanmış, kızarmış, fırında pişmiş, her türlüsü yenir bende :)
YanıtlaSilSebzenin her türlüsünü ayırt etmeyeni ayrı severim :)
Silsebzelere bizim evde çok iyi davranılır.
YanıtlaSilmisal karnıbahar, fırında beşamel soslusu olsun, çorbası olsun, kıymali yemeği olsun sık sık pişer.
en çok kızartması sevilir o ayrı :D
Ahh ne hoş! :)
SilKarnıbaharın her türlüsü güzel oluyor gerçekten, bereketli sebze, adı da çok güzel :)
bak bu konuda ayrı düştük :) sevdiğim nadir sebzegillerden olan karnıbaharın sadece haşlanması yetmez! sevmediğim ve zorla yemek zorunda kaldım diğer sebzelerin intikamını kendisinden alırım,gözünün yaşına bakmam ;)
YanıtlaSil(bizim evde karnıbaharın başına ne geliyorsa tek sorumlusu pırasadır :))
Olmadı bak şimdi, karnıbahar gibi kibar bir sebzeye eziyet olur mu hiç canım hayalotobusumm :)
SilPırasaya eziyet edebilirsin ama onu karnıbahar kadar sevemiyorum ^.^