13 Mart 2014 Perşembe

Karnıbahar

Sizin evde karnıbahar nasıl pişer?
Bizim evde karnıbahar karnıbahar olalı böyle eziyet görmemiştir de, o yüzden soruyorum :)
Annem hep bizi düşünür.
Güzel elleri ile güzel yemekler yapar.
Yemeğin lezzetinden alırız sevgisini..
Ama karnıbahara, bilimum sebzegillere yaptığı eziyete hep çok üzülürüm.

*Karnıbahar hummalı bir şekilde parçalara ayrılarak yıkanır. 
*Sonra kaynayan tuzlu suda haşlanır?
*Yemek yapmaya hazırdır artık. 
*Ocakta onu bekleyen tencerenin içinde yerini alır. 
*Sebzedir ama uzun sürer pişmesi..

Karnıbahar için korku benim için dram sahnesidir o anlar.
Yorulma annem, etme, eyleme biz onları tuzlar yeriz diyorum...
Olmaz diyor.
Öyle daha mutlu oluyor.


Kurtardığım karnıbaharları yoğurtla yedim.
Güzeldi.
Böyle çok daha güzeldi gerçekten :)





16 yorum:

  1. Canım benim sebzelere gösterdiğin merhamete hayran kaldım ama en çok da yazının etiketlerine hayran kaldım ve de çok güldüm :D Allah da seni güldürsün arkadaşım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm canımm sanırım en çok sebzelere merhamet etmeli onlar vücudumuzun direncine katkı sağlayan en hayırlı maddeler :)

      Sil
    2. Bana yepyeni bir bakış açısı kazandırdın Yaseminim :) Şimdi ben o fokur fokur kaynayan suya nasıl atıcam bu akşam karnıbaharlarımı, brokolilerimi... :)

      Sil
    3. Atmadın inşallah :))

      Sil
  2. sen bir de kütür kütür çiğken yemeyi dene :) biz kızımla öyle daha çok seviyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ben o halini de çok seviyorum.
      Miss gibi oluyor :))
      Boşa yemek oluyor o karnıbahar çiğken daha güzel ^.^

      Sil
  3. karnıbahar en sevdiğim sebzelerden.her türlü eziyet etmesini ay pardon her türlü yemeğini severi m:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı da çok güzel bu sebzenin değil mi nabrut :))

      Sil
  4. Çiğ, haşlanmış, kızarmış, fırında pişmiş, her türlüsü yenir bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzenin her türlüsünü ayırt etmeyeni ayrı severim :)

      Sil
  5. sebzelere bizim evde çok iyi davranılır.
    misal karnıbahar, fırında beşamel soslusu olsun, çorbası olsun, kıymali yemeği olsun sık sık pişer.
    en çok kızartması sevilir o ayrı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ne hoş! :)
      Karnıbaharın her türlüsü güzel oluyor gerçekten, bereketli sebze, adı da çok güzel :)

      Sil
  6. bak bu konuda ayrı düştük :) sevdiğim nadir sebzegillerden olan karnıbaharın sadece haşlanması yetmez! sevmediğim ve zorla yemek zorunda kaldım diğer sebzelerin intikamını kendisinden alırım,gözünün yaşına bakmam ;)
    (bizim evde karnıbaharın başına ne geliyorsa tek sorumlusu pırasadır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadı bak şimdi, karnıbahar gibi kibar bir sebzeye eziyet olur mu hiç canım hayalotobusumm :)
      Pırasaya eziyet edebilirsin ama onu karnıbahar kadar sevemiyorum ^.^

      Sil

Gönlünden geldiği gibi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...