21 Haziran 2013 Cuma

Korkularıyla Yüzleşmeli İnsan

Küçükken beni ne korkuttu bilmiyorum ama yürüyerek gittiğim dişçide kendimi yerlere atarak geri eve döner ağzımı mümkün değil açmazdım :) Anneme babama az çektirmedim bu konuda. Sonra çark döndü tabi.. 
Anneme babama çektirdiğim zamanlar bana bonuslarıyla geri döndü. Ohh çok güzel oldu diyorum kendime! Ne de olsa kendim ettim kendim buldum! du..

Şimdi hep tek başıma gidiyorum dişçiye, randevularımı yine özel sekreterim babam ayarlıyor tabi :) Ne de olsa ben tescilli bir korkaktım zamanında.. Ve her an cayabilirdim. 

Çekilen dişlerimi, yapılan kanallarımı sonrasında implantları söylemeye dilim varmıyor :)) Korkularımla yüzleşmiş cesaretimi toplamış olmama rağmen, 4 de ki randevuma saatler kala hala heyecanlandığım doğrudur :)

Aslında her şey o koltuğa oturana ve kendini güvendiğin bir doktora teslim edene kadarmış, o kadar. Sadece o zamanlar bu kadar kolay olacağını dişçi de değil de evde anlatmalıymış ebeveynler.. ve tam randevu saatin de gidip, küçücük bedenlerimizi o dişçi koltuğunun karşısına oturup saatlerce bekletmemeliymişler. 

Evet yine ev halkının da payı var. Tüm suç benim olamazdı zaten :)

Tecrübe neyse ama asıl önemli olan tavsiye, ben ettim siz etmeyin! demek istiyorum sadece :)


Hayırlı Cumalar!

8 yorum:

  1. dişçilerde bu kadar korkunç olmasaymış o zaman !!
    aslında benim sorunum dişçiyle değil, iğneyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o doktoruna göre değişiyor tabi :)
      aslında o kadar korkunç değillermiş hayalotobüsüm :)

      Sil
  2. ahh dişle ilgili bişeyler duyunca yada okuyunca içim titriyor.o korku aklım erdiğinden beridir var zira çocukluğumdan beridir dişten çekiyorum.ilk 15 yaşında 8 kaplama yapıldı.şuan tüm dişlerim kaplama ve 3. yapılışları.diş kökü ameliyatı bile olup 6 ay ısırmadan yemek yemeyi başarabilen bir insanım ve hala çekiyorum çünkü yoğun bir diş eti çekilmesi var.ha babam diş sıkıyorum oda çekilme yapıyor.
    korkun tanıdık korkun anlaşılır geliyor o yüzden yanlız değilsin canım:)ama implant yaptırmasaymıydın acaba.ben hala cesaret edemiyorum yaptırmaya onu.8 adet yapılacakmış.damak daha iyi galiba:)) aaayyy onuda takmayı düşünemiyorum.aman neyse.dişlerine iyi bak.korksanda sık sık git kontrole.burda tecrübe konuşuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler gelmiş dişlerinin başına Allah bir daha göstermesin inşallah ablacım. Yalnız olmadığıma sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)
      8 implant ciddi bir tedavi süreci demek, ama sonuş iyi olacaksa değer gibi..
      Bende nasıl olur acaba diye düşündüm, internetten de resimlerine bakmadım sadece yaptıranların memnuniyetlerine bakmıştım o yüzden başta çok fazla korkmadım. Bir de implant yapan cerrahım Allah razı olsun ben çok memnunum kendisinden, çok kibar ve çok titiz davrandı.
      İnşallah güzel bir cesaret gelir :)

      Sil
  3. ben korkmuyorum sadece mroalim bozuluyor :(
    o akdar bakyorum dişçim yine memnun olmuyor yine olmuyorr :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en önemlisi de o aslında Seyhan, bazen dişçi moralini bozuyor insanın. Halbuki sabah akşam fırçalayıp gözümüz gibi bakıyoruz, daha napalım :P

      Sil
  4. bende eşek kadar oldum hala daha çok korkuyorum 20 lik dişlerim çıkmıştı 20 yaşında üstelik hepsi birden ve ağzımda yer olmadığı için dışlerimi sekli bozulacaktı cekeceğiz dedi tek tek dedimki bir tanesini cekersen birdaha gelmem sen hepsini bir çek sanırım her dışıme 2-3 iğne yaptı sırf korkumdan dördünü birden çektirdim ama çok fena idi hiç unutmam yanlız değilsin arkadaşım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa 4'ü birden mi?? O çok zor olmadı mı ama yaa :(
      Valla maşallah, tebrik ederim. Bu kadarına ne kalbim ne bünyem dayanabilirdi benim.
      Gerçi en büyük dertlerimiz dişlerimiz olsun yine de bu kadarıyla kurtulabiliyoruz çok şükür :)

      Sil

Gönlünden geldiği gibi!

Herkese Selam

Önceden fotoğraflar biriktirir, taslaklar oluşturur en çok da yazıp silmek, bazen kendime saklamak, bazen anı oluşturmak istediğimde blog sa...