13 Nisan 2013 Cumartesi

Böyle Üzülür İnsan

Durduk yere, birinin, senin yüzüne bakarak.
''Neden kapandın? Kim istedi de kapandın? 
Namazlarını kılıyor musun? 
Bunalmıyor musun!? Daralmıyor musun o örtüyü örtünce!?
Ya ben anlamıyorum şu daracık pantolon giyip, kapanıp makyaj yapanları..''
Diye sorularıyla, ani ve tuhaf çıkışıyla karşılaşmak o kadar üzücü ki.

Namazlarımı kılıyorsam, kapanıyorsam Allah'ın rızasını kazanabilmek içindir. Kimsenin gönlünü hoş edebilmek için değil. Kimsenin kimseyi sorgulamak gibi bir lüksü yok hayatta. Bu güne kadar birine, namazlarını kılıyor musun? gibi bir soru sorma hadsizliğini kendimde görmedim Elhamdülillah. Aciziz,  hata yapabiliriz, kimseyi yargılamak benim ya da bir başkasının haddi olamaz.

Susuyorum böyle durumlarda, ağzımı açınca susturuluyorum çünkü. Karşımda ki anlamıyor benim anlatmak istediklerimi, o ara sesler kulağıma uğultu gibi geliyor. Biraz daha uzatsa saatlerce ağlayabilirim çünkü.

Sonra, giderken! 
Hayatı bu kadar ciddiye alma! diyişi..
Kalbim sıkışıyor tekrar, nefesim kesiliyor sanki. Bu dünya ebedi değil ki ben günümü gün edeyim. Ne için yaşıyoruz Allah aşkına! diyemiyorum. Düğümleniyor kelimeler, hiç bişey söyleyemiyorum. İçimden dua ediyorum sadece, Allah'ım n'olur doğru yolu göster, bizi senin yolundan ayırma!..




22 yorum:

  1. Sen Serefi ve Azameti benzersiz Merhameti bol Allaha kulluk etme gayreti icindesin..bu sana seref olarak yeter..icindekileri icine atip susmamalisin..ben de gerildim simdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın! Öyle güzel söylemişsin ki, bu bize şeref olarak yeter..

      Sil
  2. Bazı okullarda bazı hocalar can eğrisi yapar sınıfın ortalamasına göre değerlendirir sınavı .En yüksek alan 80 aldıysa 80 üzerinden değerlendirir.Bu insanlar zannediyor ki herhalde;Allah(c.c.)de çan eğrisi yapacak ona göre sorgu sual edecek."Kimse tesettüre girmezse tesettürü sormayacak"filan gibi bir zihniyete sahipler sanırım.Basını örttüğü halde giyimine,hareketlerine dikkat etmeyenlerden hoşlanmam fakat herkes önce dönüp kendine baksın."İlk tası günahsız olan atsın" misali...
    Üstelik bu kadar sıkıntı verici bulduğun bir şeyi ben hangi dünyalık menfaat ya da korku için yapabilirim?Böyle insanları kaale almamak bildiginden de sasmamak lazım..Fadime Sahin patlak verdigi günlerde üniversitede okuyordum,işittiğimiz lafları duysan kahrından ölurdun.O yüzden bosver gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu insan topluluğu öyle değişik ki, tüm düşünceleri aynı akılları fikirleri bir çalışıyor sanki. Sınırladıkları düşüncenin bir türlü dışına çıkamıyorlar.
      İbadeti yapmaya başladığın an diyorsun bunu kimse için yapamassın ama anlatmak bazen öyle zor ki anlamıyorlar, belki de anlatamıyorum. Ama gerçekten çok üzülüyorum, Fadime Şahinin patlak verdiği dönemlerde Allah size güç, kuvvet vermiş çünkü gerçekten kahrımdan ölür evimden dışarıya adım atamazdım.

      Sil
  3. İnsanların ne söylediklerini ne düşündüklerini asla umursama, herkesin hayatı kendine. Kimse senden kıymetli değil, bu nedenle umrunda olmasın böyle saçmasapan laflar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, herkesin hayatı kendine. Bir insanı eleştirip üzmek bu kadar basit olmamalı.
      Her can kıymetli..

      Sil
  4. Selam yazini cok begendim aynen öyle rabbimin rizasini kazanmak icin hersey.. milleti umursama..
    allah dogru yolldan ayirmasin öyle insanlarida islah eylesin..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin, inşallah! Yaptığımız her ibadeti hakkıyla eda edebilenlerden olalım inşallah.
      Sevgiler...

      Sil
  5. Ahh ahh insanlarimiza herkesin kendine bakmasini baskalarini yargilamamasini ogretebilsek ne guzel olcak.degil mi. Boylelerine sanane diyeceksin iste. Hic sevmem o kelimeyi ama hakediyorlar ya o dilden anliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nasıl güzel olurdu.. Aslında zor değil istediğimiz, önce aynaya da kendini gör diyoruz, umut ediyorum biz göremesekte bizden sonra o günleri görenler olsun inşallah.

      Sil
  6. sıkma canını sen çok insan var öyle ben de çok karşılaştım bi bakışları bile moralini bozmaya yeter. aldırmamak lazım Allah biliyo içimizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlam veremiyorum bende o bakışlara, kalbi o kadar kötü olamaz bir insanın.
      Güzel bakabilmekde bir mükâfat.
      Hep güzel bakışlı, güzel düşünceli insanlarla karşılaşalım inşallah.
      Teşekkür ederim..

      Sil
  7. Rabbim bizlere bu güzelliği nasip ettiği için şanslıyız canım,ben de yeni kapandım..Açıkken hiç anlayamazdım sıcaklarda bunalmaz mı bu insanlar diye ama hiç bi zaman kınamadım hep takdir ederdim..Rabbim bana da nasip etti çok şükür..Kimsenin anlamasını beklemiyorum çünkü ancak Allah ın istediği kulların kalbi açık..Pantolonun,şeklin,şemalin seni ilgilendirir kimseyi değil..Ama biz toplum olarak her konuda fikir beyan etmeyi pek seviyoruz nedense..Rabbim dileyen gönlünden geçiren herkese nasip etsin inşallahh..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah, çokkk sevindiğimi yürekten söylediğime inanabilirsin :)
      Kınamayıp takdir ettiğimiz, kıskanmayıp imrendiğimiz için nasip etti belki de Rabbimiz bize..
      Senin de dediğin gibi her konuda fikir beyan etmeyi seven bir toplumuz malesef..
      Yorumunla mutlu oldum, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Amin diyorum.her daim böyle münasebetsiz yaklaşanlar konuşanlar olacaktır.bizim dinimiz kibir'i yasaklar.bu kibirden başka nedir?önemli olan insanın kendini bilmesi.gerisini düşünme.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, önemli olan insanın kendini bilmesi. Kolay üzülebilen varlıklarız, o yüzden dayanmakta güçlük çekiyor insan böyle düşüncelerin varlığına.. Kalbin en kötü hastalıklarından biri kibir olsa gerek. Kalbi kötülüklerle dolu insanların şerlerinden korusun Rabbim bizi inşallah.
      Teşekkür ederim..
      Sevgiler...

      Sil
  9. kim ne derse desin üzülüyor insan! bazen böyle insanların olduğuna, bazen de böyle insanlarla aynı ortamda olduğuna..
    Rabbim hidayet nasib etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamda dediğin gibi, hem böyle insanların olduğuna hemde böyle insanlarla bir arada olduğuna üzülüyor insan..
      Amiin inşallah canım benim..

      Sil
  10. ah canım üzülme beni sokağın ortasında terörist diye bağır bağıra azarladı bense sadece güldüm çünkü anlatsam da anlamıyorlar ben sana karışıyor muyum neden açıksınız diye bir kimsenin sorduğunu duymuş değilim :) üzme sen tatlı canını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatsan anlamıyorlar değil mi..
      Üzmemek istiyorum ama üzülüyorum hem duyduklarıma hem de Allah'ın yarattığı güzel varlık nasıl oluyor da böyle sapık tuhaf düşüncelere varabiliyor diye.. Hiç bir şey söylemese kimse kimseye, daha mutlu yaşarız en azından.

      Sil
  11. Sadece kapalıların namaz kılabileceğini düşünen zihniyetlere acıyorum hele ki o soruyu sorma cürretinde bulunanlara . Biz soruyor muyuz , yargılıyor muyuz ? Soracak söylenecek çok şey var ama susmak bazı yerde en güzel cevap . Öyle güzel anlatmış dile getirmişsin ki ama hiç üzülme böyleleri hep hayatımızın bir yerinde olacak Allah onlara hidayet versin doğruyu göstersin . Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, haddimiz olmayan hiç bir şeye karışmıyoruz ama bazen bu hadsizliği kendinde görebilen insanları anlamak çok zor. Cevap verilmesi gerekenlerde susmak daha iyi olabilir diye susmayı tercih ediyoruz, bence iyi de yapıyoruz nasıl olsa bu işin sonu yok..
      Ben teşekkür ederim asıl,
      Sevgiler..

      Sil

Gönlünden geldiği gibi!

Herkese Selam

Önceden fotoğraflar biriktirir, taslaklar oluşturur en çok da yazıp silmek, bazen kendime saklamak, bazen anı oluşturmak istediğimde blog sa...