29 Şubat 2012 Çarşamba

Yeryüzüne inen mucize..

*Kar tanelerini tek başına incelemek istediğimizde başarısız oluruz. Elimize düşen kar tanesi anında eriyip su olur.Kar taneleri bir araya geldiği zaman pamuk gibi görünür.* Birçoğumuzun gönlünü feth eden ilâhi kudret güneşin çıkmasıyla yok olur. Ve yerini başka mucizevi güzelliklere bırakır.


*İncelendiğinde ise bir kar tanesi 200'den fazla buz kristalinden oluşur.
Yere düşen her bir kar tanesi kristalleri altı köşeden ve farklı şekillerden oluşur.*


*Kar kristallerindeki muhteşem yapının fark edilmesi, bilim dünyasını şaşırtmış ve bilim adamlarında büyük bir hayranlık meydana getirmiştir. Öyle ki, kar kristalleri üzerinde ilk araştırmaları yapan Amerikalı Wilson Bentley, gördüğü muhteşem sanat karşısında çok etkilenmiş ve elli yıl boyunca sürekli kar kristali resmi çekerek bu kar tanelerini incelemiştir.*


*Bentley keşfettiği kristal aleminin eşsizliğini ise şöyle dile getirmiştir:''Mikroskobun altında kar tanelerinin mucizevi güzellikte olduğunu keşfettim. Bu güzelliğin başkaları tarafından görülmemesi ve gerekli önemin gösterilmemesi büyük bir kayıp. Her kristal bir tasarım harikası ve hiçbir dizayn bir daha tekrarlanmıyor….''*


*Bütün kar kristalleri neden acaba altıgendir?.. Ve neden her biri diğerlerinden farklıdır? Kenarları neden düz değil de köşelidir? Bu soruların hala bilimsel bir cevabı yok. Ancak bilinen tek gerçek şu: Yüce Allah sonsuz güç sahibi olan, her güzelliği örneksiz ve sanatının içinde yaratandır.*


"O Allah ki, yaratandır, kusursuzca var edendir,'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir." (Haşr Suresi,24)

Evreni en ince ayrıntısına kadar Allah (C.C.) yaratmış ve Kendi sıfatlarıyla şekillendirmiştir. Var olan her şey O’ndandır. Tüm güzellikler, incelikler O’nun aklının tecellileridir. İnsana düşen, Allah’ın (C.C.) yarattıklarındaki eşsiz sanatı görmek ve bunların üzerinde düşünmektir. Allah (C.C.) örneksiz olarak yaratandır. Her bir kar tanesi Allah’ın (C.C.) izni ile yeryüzüne düşer. Karın oluşabilmesi için gerekli tüm etkenleri yaratan Allah’tır (C.C.) Isı değişimi, hava akımları, kristalleşme …

“Yaratan, hiç yaratmayan gibi midir? Artık öğüt alıp düşünmez misiniz? Eğer Allah’ın nimetini saymaya kalkışacak olursanız, onu bir genelleme yaparak bile sayamazsınız. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.” (Nahl Suresi, 17-18)

Çok sevdiğim biri kar taneleri hakkında şöyle bir açıklama yapmıştı: Her bir kar tanesini gökten bir melek indirir ve inen her melek etrafında ki diğer meleklere çarpmadan geri gider. Ve kıyamet gününe kadar aynı melek tekrar yeryüzüne kar tanesi bırakmaz.
Kar tanelerinin altı köşeli olduğunu, yere düşen her kar tanesinin birbirinden farklı olduğunu düşününce yapılan bu açıklama çok mantıklı geldi.
Allah-u Teâla yarattığı her kulunu, her canlıyı korur ve kollar.



9 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. canım çok güzel post hazırlamışsın, her kar yağdığında, küçücük kar tanesinin içindeki güzelliği düşünüp şükür ve tevekkül içerisine giriyorum. Kainat ne kadar da özenli yaratılmış, en küçük zerresine kadar. Bizlerde umarım hayatlarımızda ve ibadetlerimizde bu denli özenli olabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Görüpte hayran kalmamak şükretmemek elde değil, nasıl bir mucizedir:) Her kar tanesini yer yüzüne bir melek indirirmiş, ve o meleğe kıyamete kadar bir daha sıra gelmezmiş, düşünsene ne kadar çok melek var şu an etrafımızda!:)

    birdilimportakal.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz Nar-ı gonca, amenna ve saddakna inşAllah, sevgiler.. :)

    Beğenmene çok sevindim Dürr-i Yektamm :) Yaşayan mucizelere şahit oluyoruz, ne mutlu bize. Şükreden, tevekkül eden kullardan olabilmek ne güzel. Duana kocaman bir AMİN diyorum, İnşAllah ibadetlerimizde ve hayatlarımızda o özeni gösterenlerden oluruz :)
    Sevgiler.. çok öpüyorum :)

    Birdilimportakalım hoşgeldinn :)
    Dimi yaa maşAllah öyle güzel bir mucize ki hayran olmamak elde değil. Etrafımızda görmediğimiz ama varlığını hissettiğimiz güzelliklerde cabası :) Bu berekete şahit olmanın edasını da şükürle ediyoruz inşAllah.
    Sevgiler canım, çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. kar taneleri ile bile tefekkür yapıp, Rabbimizin büyüklüğünü bir kez daha dile getirip şükredebiliyoruz ne güzel :) ama keşke kar taneleri birikip de kaygan olmasalardı, üzerine basıp da düşmeseydik, zira bu yıl öyle çok düştüm ki ben :)))) sevgiler canım benim :)

    YanıtlaSil
  6. Evet çok haklısın Mayacımm bu sefer kendimize bir MaşAllah diyelim :)İnanan, iman eden, şükreden, kalplere sahip olmamız çok güzel bir lütuf.
    İnşAllah bu kar, ardından gelen bir yağmurla temizler yolları, sana katılıyorum son düşüşümün izini hala taşıyorum üzerimde :)
    Sevgiler, selamlar canım çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Allahın hikmeti işte. Kar taneli çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldiniz, Neslice tarifler.
    Beğenmenize sevindimm, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Gönlünden geldiği gibi!

Herkese Selam

Önceden fotoğraflar biriktirir, taslaklar oluşturur en çok da yazıp silmek, bazen kendime saklamak, bazen anı oluşturmak istediğimde blog sa...